mehrmandegar mehrmandegar .

mehrmandegar

تهديد جدي بنيان خانواده‌هاي ايراني در پَس تماشاي سريال‌هاي ماهواره‌اي

سريال‌هاي تركيه اي برگرفته از عشق و خيانتي بوده كه تحفه‌اي جز بدآموزي نداشته و شخصيت‌هاي داستان نيز كساني هستند كه عدم تعهد به ازدواج و خانواده را ترويج مي‌دهند و تهديدي جدي براي بنيان خانواده‌هاي ايراني است.

به گزارش اروم نيوز، اغلب تراژدي عاشقانه دارند و حكايت از يك عشق نافرجام، انتقام و يا خيانت را با رنگ و لعاب بيشتري به تصوير مي‌كشند و زماني كه تعريف و تمجيد اين سريال‌ها، نقل هر مجلسي مي‌شود، قصه تلخ الگوبرداري‌ها نيز شتاب بيشتري مي‌گيرد گويا حيف است زندگي كرد اما خيانت نكرد.

اغلب به واسطه شخصيت‌هاي معروف آنچه زير چنته دارند را رو مي‌كنند؛ اما پشت پرده چنين سريال‌هايي آميخته با بدآموزي‌هايي از جنس خيانت، طلاق و عدم تعهد به ازدواج و خانواده است كه از سوي غرب به عنوان تحفه‌اي براي خانواده‌هاي ايراني به نمايش گذاشته مي‌شود.

مقالات بيشتر:محضر ازدواج شيك نعمت آباد

زماني كه يك فرهنگ غربي ميهمان ناخوانده خانه‌هاي ايراني مي‌شود، زندگي بسياري از زوجين نيز همسو با شخصيت‌ها و تراژدي همين سريال‌ها پيش مي‌رود كه پيامي به جز تباه شدن جوانان و الگوبرداري‌هاي بي‌ثمر به دنبال ندارد.

استرس از دست دادن برخي قسمت‌هاي سريال تركيه‌اي

يكي از شهروندان اروميه در گفت و گو با خبرنگار اروم نيوز، گفت: هر روز صبح پس از انجام كارهاي روزانه منزل و رسيدگي به بچه ها و آشپزي، سراغ ماهواره رفته و به تماشاي سريال هاي محبوبم مي پردازم.

سوسن. ك، افزود: با وجود كرونا كمتر از قبل به بيرون مي روم و زماني هم كه بيرون هستم استرس دارم كه مبادا قسمتي از سريال هاي محبوبم را از دست بدهم.

اين بانوي شهروند اروميه اي گفت: هدف خاصي از تماشاي سريال ندارم فقط جذابيت هاي ظاهري و علاقمندي به فهميدن ادامه داستان مرا ترغيب به تماشاي سريال كرده و اين يكي از علايق روزانه من در منزل است.

تحميل فرهنگ غربي بر خانه‌هاي ايراني

يك روانشناس در گفت و گو با خبرنگار اروم نيوز، اظهار كرد: تماشاي سريال‌هاي تركيه‌اي متأسفانه توانسته است بخشي از زندگي ايراني‌ها را تحت تأثير قرار دهد به خصوص خانم‌هاي خانه‌دار كه كاملاً مشخص است هدف اين سريال‌ها نفوذ در دل خانه‌هاي پر محبت ايراني است كه فرهنگ غربي خود را در اين قالب، بر خانه‌ها تحميل كنند.

مينا رضائي ادامه داد: تأسف بار اين است كه خانواده‌هايي كه اين سريال‌ها را دنبال مي‌كنند غافل از اين موضوع هستند و روز به روز آن‌ها، بيشتر از قبل به توليد چنين سريال‌هايي روي مي‌آورند.

وي معتقد است: عاطفه خانوادگي، احترام و حرمت‌هاي ما بين اعضاي خانواده، از مواردي هستند كه متأسفانه تحت تأثير اين سريال‌ها در خانواده‌هاي نظاره‌گر كم‌تر شده است و دقيقاً سازندگان اين سريال‌ها خوب مي‌دانند از كجا و به چه طريقي نفوذ كنند كه بدبيني نسبت به خودشان در ديد بينندگان توليد نكند و آن‌چنان زيبا، راحت و به طريق‌هاي مختلف، خيانت را در دل سريال‌ها رسم مي‌كنند كه گويي حيف است زندگي كرد و خيانت نكرد.

 

افرادي كه درگير روابط فرا زناشويي بوده و يا افرادي كه در زندگي خود دچار مشكلات ريز و درشت با همسر خود هستند، سريع وابسته اين سريال‌ها مي‌شوند.

اين روانشناس گفت: اما نظر شخصي من اين است كه مردم ايران، نيز ديگر مثل سابق مشتاق اين مزخرفات و توهمات سازندگان اين سريال‌ها نيستند و براي خود مردم آن كشور نيز اين به اثبات رسيده است.

آغاز همزادپنداري و وابستگي به سريال‌هاي تركيه‌اي

رضائي بيان كرد: با تمام اين اوصاف، افرادي كه درگير روابط فرا زناشويي بوده و يا افرادي كه در زندگي خود دچار مشكلات ريز و درشت با همسر خود هستند، سريع وابسته اين سريال‌ها شده و با شخصيت‌هاي آن سريال‌هايي كه شايد خود بازيگران آن‌ها، در زندگي شخصي خود به نقش خود در آن فيلم اعتقادي ندارند همزادپنداري مي‌كنند.

به گفته اين روانشناس، دقيقاً زماني كه طلاق عاطفي در زندگي يك زوج حكمراني مي‌كند، اين سريال‌ها نقش مسكن در زندگي‌شان ايفا مي‌كنند و به جاي آنكه از متخصص كمك بگيرند درگير موضوع و راهي مي‌شوند كه كارگردان آن سريال انتظارش را دارد.

وي گفت: گاهي در زوج‌هايي كه زندگي رو به راهي دارند مي‌تواند آن‌قدر مخرب باشد كه زندگي آن‌ها را به سمت نابودي و با طلاق عاطفي بكشاند.

رضائي افزود: زوج‌هايي كه بي خبر از نيت شوم سازندگان اين سريال‌ها به پاي تماشاي اين توهمات نشسته و زماني بيدار مي‌شوند كه گاهي دير شده و حرمت‌هاي بين خانوادگي نيز كم‌رنگ شده است.

تماشاي سريال‌هاي تركيه‌اي يك تهديد جدي است

اين روانشناس تماشاي اين سريال‌ها را يك تهديد جدي براي زندگي ايراني‌ها برشمرده و گفت: مي‌توانيم با توليد سريال‌هايي با محتواي ايراني و فرهنگ ناب ايراني كه سازندگان آن سريال‌ها چشم ديدن اين فرهنگ را ندارند در جنگ رسانه‌اي پوزه‌شان را به خاك بماليم.

وي بيان كرد: چند روز پيش مستند قاسم از صدا و سيما پخش شد و آن‌قدر اين مستند در دل مردم جاي گرفت همان شب تكرار اين مستند از صدا و سيما درخواست شد؛ كاش از اين گونه مستندها زياد ساخته شود و كاش راه حاج قاسم براي نسل‌هاي بعدي رسم شود.

رضائي در پايان تأكيد كرد: با توليد چنين مستندهايي از ايران، البته ايراني كه مردمي دارد كه بايد خوبي‌هايشان، رسم و رسومات خانوادگي‌، فرهنگ اصيل و همدلي‌شان براي همه مردم دنيا سريال شود و نبايد اجازه نفوذ چنين سريال‌هايي را به غرب داد.

ساخت سريال‌هاي تركيه‌اي مطابق با فرهنگ ايراني

دكتراي جامعه شناسي نيز در رابطه با همين موضوع به خبرنگار اروم نيوز، گفت: به لحاظ فرهنگي و سابقه تاريخي بين ايران و تركيه به نوعي از يك تجانس و گونه فرهنگي خاصي روبرو هستيم.

احمد پيري با اشاره به همزادپنداري، تعلق و پيوستگي فرهنگي موجود بين آذربايجان و تركيه افزود: به طور كلي فرهنگ مردم ما علاقه خاصي به فرهنگ، سبك زندگي و آداب و رسوم تركيه دارند و به همين دليل سنخيت موجود در ساخت سريال‌هاي تركيه نيز در نظر گرفته مي‌شود.به همين ترتيب سبك زندگي ما را با سبك زندگي سريال‌هايي كه ساخته مي‌شود همسو مي‌كنند و در نتيجه مردم جذب همين سريال‌ها مي‌شوند.

 

وي معتقد است سريال‌هاي تركيه‌اي بر اساس ويژگي‌هاي به دست آمده از فرهنگ ايراني ساخته مي‌شود تا به مذاق جوانان و تمام مردم ايران خوش بيايد؛ چرا كه با ارزش، هنجارها، سبك زندگي، خلقيات و روحيات ما آشنايي دارند و به همين ترتيب سبك زندگي ما را با سبك زندگي سريال‌هايي كه ساخته مي‌شود همسو مي‌كنند و در نتيجه مردم جذب همين سريال‌ها شده و از سراسر جهان مورد استقبال قرار گرفته است.

پيري به تأثيرگذاري از سبك زندگي، آداب و رسوم، زباني، تناسب فرهنگي اشاره كرده و افزود: همين باعث شده تا سريال‌هاي تركيه‌اي در ايران طرفداران زيادي داشته باشد و چون در ايران، سريالي كه باب طبع جوانان وجود داشته باشد ساخته نمي‌شود به سمت سريال‌هاي تركيه‌اي گرايش پيدا كرده‌اند.

به گفته دكتراي جامعه شناسي، سريال‌هاي تركيه‌اي بدآموزي دارد و جوانان تحت تأثير آرايش، روابط نامشروع و نوع پوشش در سريال‌هاي تركيه قرار گرفته و بالطبع بر نوع پوشش و آرايش دختران جوان نيز تأثيرات فراواني بر جاي مي‌گذارد.

انواع بدآموزي‌ها در سريال‌هاي تركيه‌اي گنجانده مي‌شود از نوع آرايش، روابط نامشروع گرفته تا هرزه‌گري، بي‌بند و باري، پايبند نبودن به خانواده و ازدواج!

وي در پايان پيام سريال‌هاي تركيه را بدآموزي، منحرف كردن جوانان و دختران، طلاق و چند همسري دانسته و گفت: انواع بدآموزي‌ها در سريال‌هاي تركيه‌اي گنجانده مي‌شود از نوع آرايش، روابط نامشروع گرفته تا هرزه‌گري، بي‌بند و باري، پايبند نبودن به خانواده و ازدواج، پايبند نبودن به فرزند و همسر كه همگي يك بلا و عاملي در بالا بردن ميزان طلاق و خودكشي است.

چند سالي مي‌شود كه سريال‌هاي تركيه ميهمان ناخوانده ايراني‌ها شده و تا جايي پيش رفته است كه تماشاگران، الگوبرداري از شخصيت‌هاي همين سريال‌ها را در پيش گرفته تا جايي كه زندگي برخي از زوجين پذيراي شخص سومي است تا به خيال خودشان، طعم زندگي را بيشتر بچشند.

محصولي از يك فرهنگ غربي كه حرمت بين زوجين را كم‌رنگ كرده و خيانت را چيز پيش پا افتاده و معمولي جلوه مي‌دهد تا تماشاگران نيز زندگي خود را همسو با شخصيت‌هاي همين سريال‌ها بسازند.

مقالات ديگر:سالن عقد شيك


برچسب: ،
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۳ مرداد ۱۴۰۰ساعت: ۱۲:۳۳:۰۷ توسط:mehrmandegar موضوع:

{COMMENTS}
ارسال نظر
نام :
ایمیل :
سایت :
آواتار :
پیام :
خصوصی :
کد امنیتی :